De donkere wintertijd nodigt uit tot kaarsjes, lichtjes, warme geuren en gezelligheid. Met deze beschrijving kun je zelf heerlijke geurkaarsen maken met de verwarmende geuren van Wild Orange en Cinnamon.
Benodigdheden
1 plastic of glazen maatbeker
1 pan met water
1 thermometer
1 houten roerstaafje
150 - 200 gram soya was of bijenwas vlokken
50 - 100 druppels Wild Orange etherische olie
10 - 20 druppels Cinnamon etherische olie
1 glazen potje met deksel
1 lont met voetje
Optioneel
1 ijsstokje met een gaatje in het midden
Etiket
Maken
1. Doe de was in de maatbeker.
2. Zet de maatbeker in een pan met water,
breng het water aan de kook en laat het zachtjes doorkoken.
3. Als de was begint te smelten, roer je het steeds even door met een houten
roerstaafje totdat de was een temperatuur van ongeveer 85 graden celcius heeft bereikt.
4. Haal de maatbeker uit de pan en laat de was afkoelen tot ongeveer 55 graden celcius
5. Voeg de etherische oliën toe.
Het minimum aantal druppels is 50 voor een lichte geur,
hoe meer druppels hoe sterker de geur.
6. Roer de etherische oliën door de gesmolten was met het
houten roerstaafje. Roer minimaal 1 minuut.
7. Plaats de lont in het midden van het glas.
Zorg ervoor dat de lont ongeveer 1 à 1,5 cm boven het glas uitsteekt.
Eventueel kun je een houten ijsstokje met gaatje gebruiken
om de lont op zijn plaats te houden.
9. Plaats het glas op een hitte bestendige ondergrond waar
het langere tijd kan blijven staan zodat de was kan harden.
8. Giet de was in het glas tot net onder de rand.
9. Laat de kaars minimaal 3 uur, maar bij voorkeur een hele nacht
staan om af te koelen en hard te worden.
10. Verwijder het ijsstokje als je dat gebruikt hebt en knip de lont af
op ongeveer 7,5 mm.
11. Nu kan je de kaars gebruiken, maar voor een betere
en meer gelijkmatige verbranding laat je de kaars
het beste een week staan voordat je hem brandt.
Gebruik
1. Plaats de kaars op een hitte bestendige ondergrond tijdens het branden.
2. Plaats de deksel op het glas wanneer de kaars niet brandt om de geur te behouden.
3. Wanneer er nog ongeveer 1 cm was over is in het glas,
brandt je de kaars het beste niet meer.
Geurkaarsen met Wild Orange & Cinnamon etherische olie
« Chocolademousse Zuurkoolschotel »
Reactie plaatsen
Reacties