Brandnetelsoep

Ingrediënten1 pan tot over de rand gevuld met vers geplukte, jonge brandneteltoppen1 flinke gele ui2 teentjes knoflook2 aardappels1 eetlepel (kokos) olie (geurloos)1 pot Kleinste Soepfabriek groentenbouillon (dit gaf de soep een heerlijke diepe, volle smaak, maar een andere bouillon kan natuurlijk ook!)500 ml water Flinke snuf versgemalen zwarte peperExtra zout naar smaak

Lees meer »

Herderstasje

Nederlandse naam: herderstasjeLatijnse naam: Capsella Bursa-Pastoris. Gebruikte delen: bladeren, bloemen en zaden. Vindplaatsen: weg- en akkerranden, tuinen en braakliggende terreinen.Bloeitijd: februari tot novemberHoogte: 5 tot 50 centimeter

Lees meer »

Eetbare bloemenboter

Deze stralende, kleurrijke bloemenboter is eenvoudig om te maken, smaakt heerlijk en is een lust voor het oog.Sommige bloemen vind je van lente tot najaar, andere bloemen zijn afhankelijk van de tijd van het jaar.

Lees meer »

Zuurkoolschotel

Ingrediënten (voor 2 - 3 personen)1 grote oranje (Hokkaido) pompoen 2 grote rode uien (of 3 kleintjes)200 gram (veganistische) roomkaas2 theelepels versgemalen zwarte peper 2 à 3 theelepels zout 2 theelepels geurloze kokosolie of roomboter500 gram zuurkool Optioneel: 100 gram geraspte belegen kaas

Lees meer »

Geurkaarsen met Wild Orange & Cinnamon etherische olie

De donkere wintertijd nodigt uit tot kaarsjes, lichtjes, warme geuren en gezelligheid. Met deze beschrijving kun je zelf heerlijke geurkaarsen maken met de verwarmende geuren van Wild Orange en Cinnamon.Benodigdheden1 plastic of glazen maatbeker1 pan met water1 thermometer1 houten roerstaafje150 - 200 gram soya was of bijenwas vlokken50 - 100 druppels Wild Orange etherische olie10 - 20 druppels Cinnamon etherische olie1 glazen potje met deksel1 lont met voetjeOptioneel1 ijsstokje met een gaatje in het middenEtiketMaken1. Doe de was in de maatbeker.2. Zet de maatbeker in een pan met water,breng het water aan de kook en laat het zachtjes doorkoken.3. Als de was begint te smelten, roer je het steeds even door met een houtenroerstaafje totdat de was een temperatuur van ongeveer 85 graden celcius heeft bereikt.4. Haal de maatbeker uit de pan en laat de was afkoelen tot ongeveer 55 graden celcius5. Voeg de etherische oliën toe. Het minimum aantal druppels is 50 voor een lichte geur,hoe meer druppels hoe sterker de geur.6. Roer de etherische oliën door de gesmolten was met hethouten roerstaafje. Roer minimaal 1 minuut.7. Plaats de lont in het midden van het glas.Zorg ervoor dat de lont ongeveer 1 à 1,5 cm boven het glas uitsteekt.Eventueel kun je een houten ijsstokje met gaatje gebruikenom de lont op zijn plaats te houden.9. Plaats het glas op een hitte bestendige ondergrond waarhet langere tijd kan blijven staan zodat de was kan harden.8. Giet de was in het glas tot net onder de rand.9. Laat de kaars minimaal 3 uur, maar bij voorkeur een hele nachtstaan om af te koelen en hard te worden.10. Verwijder het ijsstokje als je dat gebruikt hebt en knip de lont afop ongeveer 7,5 mm.11. Nu kan je de kaars gebruiken, maar voor een betereen meer gelijkmatige verbranding laat je de kaarshet beste een week staan voordat je hem brandt.Gebruik1. Plaats de kaars op een hitte bestendige ondergrond tijdens het branden.2. Plaats de deksel op het glas wanneer de kaars niet brandt om de geur te behouden.3. Wanneer er nog ongeveer 1 cm was over is in het glas,brandt je de kaars het beste niet meer. 

Lees meer »

Chocolademousse

Ingrediënten (voor 4 - 6 stuksVocht van 1 blik of pot biologische kikkererwten 100 tot 200 gram biologische 70 % chocolade (afhankelijk van hoe sterk je de mousse wil maken, ik hou van véél chocola ;-)) 3 eetlepels ahornsiroop1 mespuntje vanille poeder

Lees meer »